Vienas iš man naujai atrastų moliūgo panaudojimo būdų - pasigaminti sirupą. Pats gaminimo procesas labai paprastas. Šį sirupą galima naudoti kavai ar arbatai paskaninti, pilti ant ledų ir pan.
¾ puodelio (150 g) cukraus
¾ puodelio vandens
3 cinamono lazdelės
½ arb.š. malto cinamono
7 gvazdikėliai
7 kvapieji pipirai
¼ arb.š. malto muskato
¼ arb.š. malto imbiero
2 valg.š. moliūgų piurė (moliūgą, supjaustytą gabaliukais iškepti orkaitėje ir sutrinti)
1 arb.š. vanilės ekstrakto
Visus ingridientus sudedame į puodą, užverdame ir vis pamaišydami viriname apie 10 minučių. Pastebėsite, kad pradžioje buvęs skystas, sirupas sutirštėjo. Atvėsinę sirupą supilame į indą ir šaldytuve laikome iki 2 mėn.
Verdant sirupą prieskoniais kvepėjo visi namai :)
Kitą kartą virdama pabandysiu įdėti čili pipiriukų, kurie suteiks sirupui daugiau pikantiškumo.
Šaltinis: Laimos svetainė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą