Jei kas nors paklaustų, kuo man kvepia ruduo, nedvejodama atsakyčiau, kad pyragu su obuoliais ir cinamonu. Mano šio rudenio mėgstamiausias - varškės ir obuolių pyragas, kurį radau Beatos internetinėje svetainėje. Patiks visiems, kas nemėgsta labai saldžiai.
Jums reikės:
180 gr. sviesto
400 ml miltų
cukraus (1 šaukštas dedasi į obuolius, 7 šaukštai į varškės masę ir 100 ml į tešlą)
šaukšto cinamono
pusės kilogramo 9 proc. varškės (aš naudojau pyragams skirtą 4proc. riebumo varškę, gavosi mažau nuodėmingas... :))
3 kiaušinių
12 vidutinių obuolių
Nuluptus obuolius reikia supjaustyti riekelėmis, ant jų užberti cukraus ir cinamono, išmaišyti ir palikti laukti savo eilės.
Kiaušinius išplakame su 7 šaukštais cukraus. Plakinį sumaišome su varške. Jei naudosite pyragams skirtą varškę, maišyti galite šaukštu. Paprastą varškę, rekomenduoju plakti mikseriu, kad masė gautųsi vientisesnė.
Ištrynę sviestą su miltais gausite tešlą (tiksliau drėgnus trupinius), į kuriuos reikia įberti cukrų (100ml).
Indo, kuriame kepsite pyragą, dugną išklokite kepimo popieriumi. Į dugną beriama didesnė dalis tešlos. Ant tešlos pylama varškės masė ir sudedamos obuolų skiltelės. Likusieji tešlos trupinukai užberiami ant viršaus. Pyragą aš dar pabarstau cinamonu, bet jei nemėgstate galite to nedaryti.
Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Skanaus ! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą