Sausainiams iškepti reikia:
2 puodelių avižinių dribsnių
2 bananų
2 šaukštų kokosų aliejaus
saujelės razinų
pusės puodelio kefyro
Avižas, sutrintus bananus, aliejų, razinas gerai išmaišome. Sodą nugesiname kefyre ir supilame į jau sumaišytus ingridientus. Į kepimo popieriumi išklotą skardelę dedame šlapiomis rankomis suformuotus rutuliukus ir juos išplojame, kad gautųsi plokšti sausainiai.
Kepame apie 15 - 20 minučių, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kepdami šiuos sausainius galite improvizuoti. Razinas galite pakeisti susmulkintomis datulėmis. Aliejų galite naudoti tokį, kokį turite ar mėgstate. Skonio tiktai nesugadintų ir įvairios sėklos, cinamonas. Jei mėgstate saldžiau įpilkite klevų ar agavų sirupo, dėkite medaus.
Veganams tereikia kefyrą ir sodą pakeisti kepimo milteliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą