2016 m. sausio 31 d., sekmadienis

RIEŠUTŲ SVIESTAS


Kai prekybos centrų siūlomas produktas neįtinka, tenka ieškoti išeities ir pasigaminti norimą produktą pačiai. Taip nutiko ir su riešutų sviestu. Norėjosi, kad jo sudėtis būtų kuo grynesnė. Panaršiusi internete supratau, kad pasigaminti namuose riešutų sviestą labai paprasta. Taigi, jei norite pasigaminti riešutų sviesto ir jūs, pasiruoškite: 
  • 450 g riešutų ( aš naudojau žemės riešutus)
  • 1 šaukštą kokosų aliejaus
  • 1 arb. šaukštelį medaus
  • žiupsnelį jūros druskos
Pirmiausia susmulkinau riešutus ir sudėjusi į skardelę paskrudinau orkaitėje. Skrudinami riešutai išskiria aliejų ir tada jos lengviau smulkinti blenderiu. Svarbu neužmiršti, kad skrudinate riešutus, nes susmulkinti riešutai labai greitai apskrunda. Ištrauktus iš orkaitės riešutus subėriau į dubenėlį, sudėjau likusius ingridientus ir tada pasidarbavau blenderiu (apie minutę). Jei jūsų blenderis nėra labai galingas, riešutus smulkinkite dalimis. Pati vieną blenderį jau sudeginau gamindama kokoso riešutų šokoladą... :)

Riešutų sviestą vartokite saikingai, nes jis tikra kalorijų bomba... :) o jei su saiku kyla problemų, siūlau neužmiršt daugiau pajudėti. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą